Aziatische Kip Roerbak

De Aziatische Kip Roerbak maakt een geweldig doordeweeks diner wanneer u iets geruststellends en gedoe wilt. Het zit vol met malse stukjes gebakken kip bedekt met een heerlijke saus die heel goed past bij een hete kom rijst. Je kunt ook elke gewenste groente gebruiken in deze roerbak!

Ingrediënten

Kip:

  • 100g kippendijen of borst
  • Maïszetmeel
  • Plantaardige olie


Groenten:

  • 1 middelgrote wortel, geschild en in plakjes
  • 1 middelgrote rode paprika, in plakjes
  • 1 kleine kop rode ui, in plakjes
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 el olijfolie
  • 1 theelepel zout


Saus:

  • 2 el Curtice Brothers Ketchup
  • 1 el sojasaus
  • ½ el honing


Instructies:

  1. Meng de sausingrediënten en zet apart
  2. Frituur de kip in plantaardige olie, ongeveer 6-7 minuten of tot ze goudbruin zijn. Breng over op keukenpapier om overtollige olie te absorberen
  3. Voeg in een diepe pan olijfolie toe en begin met het bakken van de uien en knoflook
  4. Voeg na 2 minuten de wortels en paprika's toe en breng op smaak met zout
  5. Kook 3 minuten tot de groenten zacht zijn en voeg de gekookte kip toe met de roerbaksaus
  6. Roerbak 2 minuten en serveer met gekookte rijst


-
Vind je het recept leuk? Deel het!