Feestelijk gebraden

Het is tijd voor een goed feestelijk gebraad! Ook al is dit recept heel simpel, het gebraad is sappig en zacht. En de aardappelen? Hemels! Sappen van de varkensschouder druppelen tijdens het bakken in de aardappelen, waardoor ze een lekkere smaak krijgen. Met dit recept hoef je tijdens de feestdagen niet meer in de keuken te slaven!

 

Ingrediënten

 

  • 600-700 g varkensschouder
  • 150 g biologische ketchup van Curtice Brothers
  • 2 tl gedroogde oregano, 1 tl voor aardappelen en 1 tl voor varkensvlees
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 500 g aardappelen, gehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 takje verse rozemarijn


Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Kruid de aardappelen op een bakplaat met olijfolie, zout, oregano en rozemarijn. Opzij zetten
  3. Meng in een kleine kom de ketchup met de oregano, het zout en het paprikapoeder
  4. Leg de varkensschouder over de aardappelen en bestrijk ze mooi met de ketchup en kruidenmix
  5. Dek af met aluminiumfolie en rooster in de oven gedurende ongeveer 2 en een half uur tot 3 uur
  6. Verwijder folie en schep de sappen over het vlees
  7. Rooster nog 30 minuten


-
Vind je het recept leuk? Deel het!