Kikkererwten en spinazie Curry

Of het nu als bijgerecht of als hoofdgerecht is, deze rijke curry past perfect bij een dampende kom rijst.



Ingrediënten

  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 teen knoflook, geplet
  • ½ kleine rode ui, in plakjes gesneden
  • 10 kerstomaatjes, gehalveerd
  • 2 tl kerriepoeder
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel zwarte peper
  • 2 eetlepels Curtice Brothers biologische ketchup
  • 50 ml water
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 100 g kikkererwten uit blik
  • Een handvol verse spinazie

Instructies:
  1. Voeg in een hete pan plantaardige olie toe, roerbak knoflook en ui gedurende 2 minuten
  2. Voeg tomaten, ketchup, water, kerriepoeder, honing, chilivlokken, zout en zwarte peper toe
  3. Zet het vuur 2 minuten lager en voeg de kikkererwten toe
  4. Roer regelmatig en voeg na nog eens 2 minuten de spinazie toe
  5. Kook tot de spinazie is geslonken en serveer

-
Vind je het recept leuk? Deel het!