Kikkererwten en spinazie Curry
Of het nu als bijgerecht of als hoofdgerecht is, deze rijke curry past perfect bij een dampende kom rijst.

Ingrediënten
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 1 teen knoflook, geplet
- ½ kleine rode ui, in plakjes gesneden
- 10 kerstomaatjes, gehalveerd
- 2 tl kerriepoeder
- ½ theelepel zout
- ½ theelepel zwarte peper
- 2 eetlepels Curtice Brothers biologische ketchup
- 50 ml water
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel chilivlokken
- 100 g kikkererwten uit blik
- Een handvol verse spinazie
Instructies:
- Voeg in een hete pan plantaardige olie toe, roerbak knoflook en ui gedurende 2 minuten
- Voeg tomaten, ketchup, water, kerriepoeder, honing, chilivlokken, zout en zwarte peper toe
- Zet het vuur 2 minuten lager en voeg de kikkererwten toe
- Roer regelmatig en voeg na nog eens 2 minuten de spinazie toe
- Kook tot de spinazie is geslonken en serveer
-
Vind je het recept leuk? Deel het!