Kip Quesadilla

Wie houdt er niet van een goede quesadilla? Smaakvolle vulling met gesmolten kaas en een lekkere dip. We gebruikten kipfilet in onze versie, maar je kunt alles gebruiken wat je lekker vindt - rundergehakt of een vegetarische optie werkt ook heel goed. Of ga wild! Maak een variëteit!



Ingrediënten (voor 1)

Vulling:
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 100 g kipfilet, in reepjes gesneden
  • 20 g rode uien, in plakjes
  • 20 g rode paprika, in plakjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel maïs
  • 1 eetlepel gekookte rode bonen
  • Een snufje zout
  • Een snufje zwarte peper
  • 30 gr plakjes cheddarkaas
  • 1 tortilla wrap

Dip:
  • 3 eetlepels Curtice Brothers biologische ketchup
  • 1 theelepel rode uien, in blokjes gesneden
  • Verse rozemarijn
  • Een snufje knoflookpoeder

Instructies:
  1. Meng de ingrediënten voor de dip en zet apart
  2. Voeg in een hete pan plantaardige olie toe en fruit de kip met de uien, paprika en knoflook
  3. Breng op smaak met zout en zwarte peper
  4. Voeg na 5 minuten de maïs en bonen toe en kook nog 2 minuten
  5. Haal het van het vuur
  6. Neem nu een grotere pan die in je tortilla wrap past, en plaats de tortilla erin
  7. Schep het mengsel in de helft van de wrap en bedek met kaas
  8. Vouw de wrap dubbel
  9. Kook 2 minuten aan elke kant
  10. Snijd in driehoeken en serveer met dip

-
Vind je het recept leuk? Deel het!