Pittige Garnalen Spiesjes en Groene Salade

Het BBQ-seizoen is hier en u zult dit recept voor pittige garnalenspiesjes en groene salade waarderen, dat zowel sappig als smaakvol is! Gemarineerde garnalen bedekt met een licht pikante saus, deze gegrilde garnalen passen heel goed bij een eenvoudige groene salade en een fris zomers drankje!
  
Ingrediënten

Garnalen:
  • 8 tijgergarnalen

Marinade:
  • 2 el Curtice Brothers Chili Ketchup
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • Een snufje zout
  • Een snufje zwarte peper
  • 1 snufje gedroogde oregano
  • 1 theelepel olijfolie

Salade:
  • Gemengde bladeren
  • Wortelen, in dunne reepjes gesneden
  • Rode paprika, in dunne reepjes gesneden
  • Cherrytomaatjes, in vieren gesneden
  • Pinda's
  • Sesam zaden
  • Peterselie

Salade dressing:
  • 1 el olijfolie
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • Een snufje zout
  • Verse partjes citroen

Instructies:
  1. Marineer de garnalen ongeveer 30 minuten
  2. Bereid ondertussen salade en dressing voor, zet apart
  3. Spies de garnalen en gril ze 3-4 minuten aan elke kant
  4. Serveer bovenop de frisse salade
  5. Bestrooi met peterselie, gehakte pinda's en sesamzaadjes

-
Vind je het recept leuk? Deel het!