Ribeye steak met BBQ saus

Mensen koken thuis vaak geen steaks omdat ze mogelijk niet in staat zijn om de ideale gaarheid en textuur te bereiken. We hebben precies het juiste recept voor u: Ribeye steak met BBQ saus. U ziet eruit als een professionele kok en voelt alsof u in een steakhouse dineert.
  
Het beste van alles is dat de saus heel goed past bij de biefstuk. Het is een perfecte match!
  
Ingrediënten

Steak:
  • 250 – 300g Ribeye Steak
  • 1 eetlepel Plantaardige olie
  • 1 theelepel Zout
  • ½ theelepel Vers gemalen zwarte peper
  • 30g Boter
  • 1 Teentje knoflook
  • 1 Stengel Cherry-tomaten
  • 1 Tijmtwijg

BBQ Saus:
1 eetlepel Curtice Brothers Ketchup
1 theelepel Honing
1 theelepel Worcestershire saus
1 theelepel BBQ kruiden

Instructies:
  1. Kruid beide kanten van de biefstuk met peper en zout
  2. Verhit olie in een hete bakplaat
  3. Braad de biefstuk 2 minuten aan elke kant voor medium goed. Dit is de beste temperatuur voor ribeye steaks, maar de timing kan variëren afhankelijk van de dikte van de steak
  4. Voeg knoflook, boter, tijm en de kerstomaatjes toe en schroei nog 3 minuten aan elke kant
  5. Laat de steak 5 tot 10 minuten rusten voordat je hem snijdt en serveert
  6. Meng intussen de sausingrediënten door elkaar en serveer op steak
-
Vind je het recept leuk? Deel het!