Shashuka
Deze gebakken eieren zijn gemakkelijk te maken, maar smaken alsof je naar de oorsprong reist. Het is absoluut een brunchfavoriet.
Ingrediënten
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 1 teen knoflook
- ¼ kleine rode ui, gehakt
- 1 kleine wortel, gehakt
- 1 kleine rode paprika, gehakt
- 1 eetlepel Curtice Brothers biologische ketchup
- 200 g gehakte tomaten uit een blik
- 1 theelepel honing
- ½ theelepel zout
- ½ theelepel zwarte peper
- ½ theelepel gedroogde oregano
- 2 eieren
Serveer met:
- Lente-uitjes
Instructies:
- Voeg in een hete pan plantaardige olie toe en bak eerst de knoflook, uien, paprika's en wortels gedurende 5 minuten
- Voeg ketchup toe en laat het een minuut koken
- Voeg gehakte tomaten toe en breng op smaak met honing, zout, zwarte peper en oregano
- Laat ongeveer 10 minuten sudderen op een laag vuur
- Doe in een bakvorm en breek de eieren er bovenop
- Bak ongeveer 15 minuten in de oven op 200 graden
- Serveer met lente-uitjes
-
Vind je het recept leuk? Deel het!